Nejlepší známky špatného startéru

Odmítá vaše auto nastartovat? Problémy se startovacími systémy automobilů jsou velmi časté, než si myslíte. Většina majitelů vozidel si je však plete s jinými problémy.

Startér je malý bateriový motor. Relé startéru se nachází mezi motorem startéru a baterií a přenáší energii. pokud motor a relé startéru nepracují správně, nestihnete ani vycouvat z parkovacího místa bez vleku nebo startu.

Zde jsou některé z nejběžnějších příznaků nesprávného startéru:

1. Světla svítí, ale žádná akce

Se startérem mohou být problémy, pokud se při nastartování motoru rozsvítí palubní deska, ale samotný motor se vůbec neaktivuje. 

Startér automobilu - Peugeot 307
Startér automobilu pro Peugeot 307

2. Je tu něco, co vydává zvuk

Mezi nejběžnější příznaky špatného startéru vozidla patří to, že klikání pokaždé, když stisknete tlačítko Start nebo otočíte klíčem. Startér však může zemřít i bez toho, aby vydával zvuky. Může také oznámit svou hrozící smrt brusným a vrčícího zvukem. Nezapomeňte poslouchat takové zvuky, abyste problém vyřešili dříve, než bude pozdě. 

3. Motor se neotáčí

Pokud se váš motor neotočí ani po vyzkoušení startu, je asi načase, abyste vyhledali pomoc od odborníků a odvezli své auto do nedalekého autoservisu. Pokud se váš motor nespustí při startu, může to udělat pouze certifikovaný technik. 

YouTube video
Video: Jak funguje motor spouštěče motoru

4. Váš startér je nasáklý olejem

Startér automobilu se často nachází na straně řidiče, přímo pod levým válcem válců. Jakmile zjistíte, že motorový olej zalil startér po vysunutí kapoty, váš špatný startér by mohl být znakem dalšího problému, úniku oleje.

Je smutné, že to, co se začíná jen několika kapkami oleje, se může postupně a často nepozorovaně stát drahý problém. Proto dávejte pozor na případné úniky oleje, abyste předešli tomuto druhu problému se startérem. 

5. Z vašeho vozidla vychází kouř

Startér je jednou částí elektrického systému vašeho automobilu a podléhá zkratům a přepáleným pojistkám. Pokud se zoufale snažíte nastartovat své auto, jeho startér by se mohl přehřát a vést k problémům s elektrickým proudem, které mohou být doprovázeny kouřem. Pokud ucítíte vůni nebo kouř, neváhejte zavolat pomoc namísto toho, abyste klíč znovu otočili. 

Běžné příčiny problémů se startováním automobilu

Existuje několik problémů, které mohou mít za následek špatný startér, jako např:

  • Špinavé spojení
  • Uvolněné zapojení ze startéru a do něj
  • Opotřebené nebo poškozené části systému startéru
  • Koroze baterie
  • Únik oleje  

Pokud máte podezření na problém se startérem automobilu Silux, obraťte se na místního mechanika. Tito odborníci mohou vaše vozidlo opravit ve správném čase a správným způsobem. 

Ze stejné kategorie:

    Žádný nenalezen
Přejít na začátek